Image default
KRUŠEVAC

10 osoba zadržano a 893 osoba trenutno se prati

U Rasinskom okrugu potvrđeno je prisustvo virusa KOVID-19 kod deset osoba od kojih je sedam pacijenata zadržano na lečenje na Infektivnom odeljenju Opšte bolnice Kruševac, a tri pacijenta su prebačena za Klinički centar Niš.

Kako “Novosti” prenose, strahuje se da je broj veći: sa Instituta “Torlak” čekaju se rezulati za još 6 uzorkovan iz briseva.

“Novosti” navode i da su epidemiolozi u dobroj meri uspeli da rekonstruišu širenje KOVID-19 kod više kruševačkih pacijenata. To se posebno odnosi na prvi registrovani slučaj, kome je prisustvo korona virusa potvrđeno 21.marta. Prema nezvaničnim saznanjima “Novosti”, mladić star 32 godine vratio se sa kruzera 17. februara, posle 6 meseci boravka van Srbije, ali nije imao nikakve zdravstvene probleme. Temperaturu je dobio šest dana kasnije. Ispituju se njegovi kontakti sa kineskim držljavljaninom i kontakti iz Niša, gde je boravio u prvoj nedelji marta. Dan kasnije stigla je potvrda za još pet osoba: za neke se prema saznanjima “Novosti” sumnja da su zaradili virus boravkom u inostranstvu za potrebe angažmana firmi u kojoj su radili, drugi su bili na rođendanskoj proslavi ili u inostranstvu. Prema poslednjim podacima “Novosti”, 893 osoba trenutno se prati u Rasinskom okrugu.m odeljenju Opšte bolnice Kruševac, a tri pacijenta su prebačena za Klinički centar Niš.

Povezane vesti

TEŠKA NESREĆA: Jedna osoba poginula

Administrator

Lekar iz Varvarina oboleo od korone

Administrator

Trajal beži od opasnosti

Administrator

6 komentari

Ostavite komentar

* Koristeći ovaj obrazac, slažete se sa skladištenjem i rukovanja vaših podataka od strane ove web stranice.