Image default
KRUŠEVAC

Država će u “Rosulje” uložiti 6 miliona evra

Potpredsednica Vlade i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Zorana Mihajlović, danas je obišla Aerodrom „Rosulje“. Zajedno sa potpredsednicom, radove na Aerodromu su obišli direktor BIA Bratislav Gašić, Aerodroma Srbije Mihajlo Zdravković, direktor JP „ Putevi Srbije“ Zoran Drobnjak, gradonačelnik Jasmina Palurović, načelnik Okruga Branislav Vesić i predstavnici rukovodstva Grada.

Što se tiče izgradnje hangara na lokaciji Aerodroma „Rosulje“, prva faza je završena, a vrednost investicije je 10 miliona dinara. Okončani su zemljani, radovi na temelju i čeličnoj konstrukciji hangara.

Potpisana su i dva nova Ugovora: prvi se odnosi na finansiranje druge faze izgradnje objekta – hangara, a potpisan je između Grada i Aerodroma Srbije doo Niš. Finansijer je preduzeće Aerodromi Srbije DOO Niš, a sredstva je odobrila Vlada Srbije.

Drugi Ugovor o građenju obuhvata sve ostale radove do završetka hangara: elektro i hidro, dojavu požara i zaštitu od požara. Vrednost investicije je oko 14, 4 miliona dinara.

Dodala je i da će Vlada Srbije do 2023. godine u aerodrom “Rosulje”, u Kruševcu, uložiti šest milona evra kako bi se više koristio – poručila je ministarka.

Povodom izgradnje rulne staze i platforme, sutra će biti potpisan Ugovor sa izvođačem radova. Vrednost ovog dela projekta procenjena je na 3,6 miliona dinara.

 

Povezane vesti

Telefonski prijatelji sa pola grada

Administrator

Dežurna apoteka za hitne slučajeve

Administrator

IN MEMORIAM: Vladimir Tasić

Administrator

Ostavite komentar

* Koristeći ovaj obrazac, slažete se sa skladištenjem i rukovanja vaših podataka od strane ove web stranice.