Image default
KRUŠEVAC

Država će u “Rosulje” uložiti 6 miliona evra

Potpredsednica Vlade i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Zorana Mihajlović, danas je obišla Aerodrom „Rosulje“. Zajedno sa potpredsednicom, radove na Aerodromu su obišli direktor BIA Bratislav Gašić, Aerodroma Srbije Mihajlo Zdravković, direktor JP „ Putevi Srbije“ Zoran Drobnjak, gradonačelnik Jasmina Palurović, načelnik Okruga Branislav Vesić i predstavnici rukovodstva Grada.

Što se tiče izgradnje hangara na lokaciji Aerodroma „Rosulje“, prva faza je završena, a vrednost investicije je 10 miliona dinara. Okončani su zemljani, radovi na temelju i čeličnoj konstrukciji hangara.

Potpisana su i dva nova Ugovora: prvi se odnosi na finansiranje druge faze izgradnje objekta – hangara, a potpisan je između Grada i Aerodroma Srbije doo Niš. Finansijer je preduzeće Aerodromi Srbije DOO Niš, a sredstva je odobrila Vlada Srbije.

Drugi Ugovor o građenju obuhvata sve ostale radove do završetka hangara: elektro i hidro, dojavu požara i zaštitu od požara. Vrednost investicije je oko 14, 4 miliona dinara.

Dodala je i da će Vlada Srbije do 2023. godine u aerodrom “Rosulje”, u Kruševcu, uložiti šest milona evra kako bi se više koristio – poručila je ministarka.

Povodom izgradnje rulne staze i platforme, sutra će biti potpisan Ugovor sa izvođačem radova. Vrednost ovog dela projekta procenjena je na 3,6 miliona dinara.

 

Povezane vesti

Unošenje badnjaka u zgradu Gradske uprave Kruševac

Administrator

Prvoizabrane sudije položile zakletvu

Administrator

Fondacija Novak Đoković i kompanija Henkel Srbija donirali respiratore i kliničke monitore Opštoj bolnici u Kruševcu

Administrator

17 komentari

Ostavite komentar

* Koristeći ovaj obrazac, slažete se sa skladištenjem i rukovanja vaših podataka od strane ove web stranice.