Image default
KRUŠEVAC

Gradonačelnik Kruševca Jasmina Palurović o aktuelnoj situaciji u Gradu Kruševcu

Gradonačelnik Kruševca Jasmina Palurović danas je održala konferenciju za novinare na kojoj je govorila o aktuelnoj situaciji u Gradu Kruševcu.

Grad Kruševac sprovodi sve odluke i preporuke Vlade Republike Srbije u cilju zaštite stanovništva i očuvanja zdravlja građana.

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje u Kruševcu trenutno je 27 osoba pozitivno na virus
COVID-19 i situacija njihovog zdravstvenog stanja se kontinuirano prati.

U cilju smanjenja posledica epidemije Grad preduzima sve mere, pre svega na održavanju higijene u gradu. Svakodnevno se peru i dezinfikuju sve ulice na gradskom i seoskom području. Grad Kruševac je kupio mašinu za proizvodnju dezinfekcionog sredstva natrijum-hipohlorit koji je raspoređen na 200 lokacija na teritoriji grada, gde građani besplatno mogu preuzeti količine potrebne za domaćinstvo dnevnom nivou. Sredstvo se može koristiti za dezinfikovanje ruku, radnih površina i podova. Osim za Kruševac, ovo sredstvo je obezbeđeno i za druge gradove u okolini.

Grad Kruševac je za sve penzionere na svojoj teritoriji obezbedio pakete pomoći koji sadrže osnovne životne namirnice i sredstva za higijenu – 1kg brašna, 1 kockica kvasca, 1 prašak za pranje  – 2 kg, 1 podoper1 sredstvo za stakla, 1 dezinfekciono sredstvo, 1 alkohol, 1 zaštitna maska, 100 gr. kafe i list “Pobeda”.

Pošto je podela paketa u toku, molimo sve penzionere koji nisu dobili paket do sada, da se jave call centru
037/446-446 i 066/446-446 ili sekretarima svojih mesnih zajednica gde će se prijaviti i dati lične
podatke, da bi im se dostavio paket pomoći.

Prema preporuci Vlade Republike Srbije rad maloprodajnih objekata u gradu biće od 31.03.2020. godine, do 15:00 sati radnim danom, a vikendom do 13:00 sati. Rad zelenih pijaca biće potpuno obustavljen.

JKP “Kruševac” vrši dezinfekciju zgrada i pozivaju se svi upravnici stambenih zgrada da se jave ovom preduzeću radi preuzimanja besplatnih sredstava i pomoći oko prskanja zgrada. Grad Kruševac posebnu pažnju posevećuje dezinfekcionoj i santiranoj zaštiti zdravstvenih ustanova koje imaju prioritet – Opšta bolnica Kruševac, Dom zdravlja i Zavod za javno zdravlje. Gradski call centar radi 24 sata (037/446-446, 066/446-446), evidentira se preko 400 poziva dnevno, a najveći broj pitanja odnosi se na snabdevanje osnovnim životnih namirnica i lekovima najstarijih sugrađana, kao i način podizanja penzija. Takođe, taksi službe su se uključile u pomoć građanima u smislu besplatne dostave osnovnih životnih namirnica i lekova.

Podsećamo građane starije od 65 godina, trudnice, hronične pacijenate i druge sugrađane čija je mogućnost kretanja ograničena zbog aktuelne epidemiološke situacije, da su Grad Kruševac i Apoteka Kruševac u saradnji sa partnerom Apotekarskom ustanovom “Dr Max” organizovali kontakt centar za pomoć u nabavci i isporuci lekova na kućnu adresu. Pozivanjem broja kontakt centra stupićete u kontakt sa apotekarima kojima ćete izneti vaše potrebe i napraviti dogovor oko slanja kurira na vašu adresu. Usluga savetovanja i dostave je besplatna. Brojevi telefona su: 037/417-740 i 064/820-23-10. Zainteresovani se mogu javiti i na mejl: callcentar@drmax.rs Radno vreme će biti radnim danima u periodu od 8:00-18:00 časova, subotom 8-14 časova, nedeljom 8-12 časova, a isporuka u roku od 24 sata“.

Gradonačelnik Jasmina Palurović zahvalila se svim preduzećima koji su dali svoje kapacitet u funkciji pomoći građanima, posebno najstarijim i najugroženijim, a naročito medicinskim radnicima, vojsci, policiji, volonterima i medijima koji su na raspolaganju građanima 24 sata. Posebnu zahvalnost iskazala je odgovornim građanima koji poštuju sve preporuke Vlade i ograničenja kretanja do 17:00 sati radnim danom i
vikendom od 15:00 sati.

Takođe, sva komunalna javna preduzeća daju svoj doprinos kako bi život u gradu funkcionisao što normalnije. Gradski štab za vanredne situacije radi 24 sata i na usluzi je svim našim sugrađanima.

Povezane vesti

FK Napredak obeležio slavu

Administrator

Položeno cveće na spomen obeležja u gradu

Administrator

Red vožnje autobusa “Jugoprevoz” za period 21.- 23.03.2020.

Administrator

2 komentari

Ostavite komentar

* Koristeći ovaj obrazac, slažete se sa skladištenjem i rukovanja vaših podataka od strane ove web stranice.