Image default
KRUŠEVAC

JAKO NEVREME POGODILO KRUŠEVAC

Snažno nevreme jakog intenziteta sinoć je zahvatilo i Kruševac, za oko sat vremena na području Kruševca je pala velika količina kiše po metru kvadratnom.

Tokom jednosatnog olujnog nevremena koje je posle ponoći zahvatilo Kruševac vetar je čupao stabla iz korena i nosio crepove i lim sa krovova,  načinjena je znatna materijalna šteta, a polomljene grane i debla mogu se videti svuda po gradu.

Jako intenzivni vetar je odneo deo krova sa osnovne škole “Vuk Karadžić” koji se srušio u dvorište škole. Grom je udario u više kuća a nevreme je izazvalo i veše požara pa je Vatrogasna jedinica Kruševac tokom noći imala više intervencija.

Oluja je odnela crepove sa kuća, a na nekim automobilima su polupana stakla. Nevreme je nanelo i štetu na poljoprivrednim kulturama, i plastenicima.

Olujno nevreme, praćeno provalom oblaka, grmljavinom i vetrom orkanske jačine obarao i lomio stabla, vetar je čupao iz korena ne samo mlada već i starija stabla. Istovremeno sa kišom, padao je i grad, ali kratko, svega desetak minuta. Veće količine grada sprečene su zahvaljujući dejstvu protivgradne odbrane.

Prethodna dva dana Kruševac je bio jedan od najtoplijih gradova, sa temperaturom do 35 stepeni, a uoči nevremena bilo je jako sparno bez daška vetra.

To je i uzrokovalo veliko električno pražnjenje, pa je sevalo za vreme, ali i dugo posle oluje.

Da li je nevreme ostavilo posledice na teritoriji Kruševca znaće se u toku prepodneva po obilasku terena pripadnika Sektora za vanredne situacije i komunalnih službi.

 

Povezane vesti

Zatečen u krađi u vreme policijskog časa

Administrator

KfW obezbedio 33 mil EUR za projektovanje i gradnju regionalnih deponija u Vranju i Kruševcu

Administrator

Henkel iz Kruševca među najvećim izvoznicima

Administrator

101 komentari

Ostavite komentar

* Koristeći ovaj obrazac, slažete se sa skladištenjem i rukovanja vaših podataka od strane ove web stranice.