Image default
KRUŠEVAC

KRUŠEVAČKO POZORIŠTE: Animals

Predstava “Animals”  uradjena po tekstu Uglješe Šajtinca, jednog od najznačajnijih pisaca srednje generacije, a u režiji Snežane Trišić, koja iako mlada spada u dokazane reditelje srpske scene, večeras je odigrana u Kruševačkom pozorištu . 

Ekipu u predstavi čine glumci Biljana Nikolić, Bojan Veljović, Nikola Rakić, Dejan Tončić, kao i glumci koji se tek dokazuju, Filip Hajduković i Sanja Marinković, koji poput režiserke gostuju na kruševačkoj sceni. Ovaj komad je na repertoaru u Kruševačkom pozorištu sada već skoro  dva meseca.

Predstava se bavi ljubavnom pričom koja ima ili nema šanse u ovakvom svetu, a koja posmatra i tumači nijansirane emocije u porodicama koje nas formiraju, društvu koje nas dočekuje i svetu koji nam (ne) pruža šanse i mogućnosti sa svim devijacijama i deformititetima pojedinca i društva.

Predstava “Animals” Foto RasinaPress.Com

Groteska sa elementima fantazije i melodrame, vrlo je kompleksna, jer na sceni promišljeno “udružuje”
životinje i ljude, odnosno životinje koje se pretvaraju u ljude i ljude koji kriju da su životinje. Postavlja se pitanje šta je čovek i koje su šanse da on ostvari ljubav, svoje želje, nade i da živi, raduje se, voli u svetu koji nije nimalo nežan niti mu naklonjen, u svetu u kome ljudi moraju da imaju animalne porive kako bi opstali.

Svet koji nas okružuje će u ovom slučaju uticati na glavnog junaka da iskrene svoj pogled na stvarnost i završiti tragično.

Autor: RasinaPress.Com

Povezane vesti

Prodaje se 19 parcela

Administrator

Stiže pomoć za preduzetnike! Plate i penzije neće biti smanjene!

Administrator

Kruševačka kompanija Faktor novi vlasnik dela imovine Nevene Leskovac

Administrator

6 komentari

Ostavite komentar

* Koristeći ovaj obrazac, slažete se sa skladištenjem i rukovanja vaših podataka od strane ove web stranice.