Image default
NAŠI LJUDI

Milan Puzić

Milan Puzić je rođen 2. aprila 1926. godine u Kruševcu.

Glumom je počeo da se bavi kao srednjoškolac, glumio je u Gradskom narodnom pozorištu u Kruševcu.

Od 1946. do 1948. godine pohađa Dramski studio pri Narodnom pozorištu u Beogradu i studirao na Filozofskom fakultetu. Godine 1946. postaje član Beogradskog dramskog pozorišta, a od 1951. godine Narodnog pozorišta u Beogradu. Istakao se nizom uloga u klasičnim, ali i savremenim komadima.

Oprobao se i kao prevodilac dramskih tekstova.

Filmsku karijeru je započeo 1950. godine ulogom u filmu “Jezero”  i u TV seriji “Priče iz majstorske radionice” u ulozi Anđelko. Prve glavne uloge dobija 1959. godine u filmu “Pukotina raja” i 1963. godine u filmu “Čovjek sa fotografije”.

Filmovi u kojima je igrao: Jezero, Crveni cvet, Sam, Pukotina raja, Čovjek sa fotografije, Aleksa Dundić, Osma vrata, Čovjek sa fotografije, Bog je umro uzalud, Sutjeska, Osvajanje slobode, Most, Doviđenja u sledećem ratu, Avanture Borivoja Šurdilovića, SB zatvara krug, Zalazak sunca, Živeti kao sav normalan svet, Laf u srcu, I to će proći, Život je lep, Hajduk, Lov u mutnom, Divlji vetar, Još ovaj put, Na putu za Katangu…

28. juna 2019. godine Milan Puzić je zajedno sa sedam velikana srpskog glumišta dobio bistu na Trgu glumaca u Kruševcu. Autor bisti je beogradski vajar Zoran Ivanović koji je radio zajedno sa mladim kruševačkim vajarom Bogdanom Dobrotom.

Preminuo je 16. novembra 1994. godine u Beogradu u 69. godini života.

29 komentari

Ostavite komentar

* Koristeći ovaj obrazac, slažete se sa skladištenjem i rukovanja vaših podataka od strane ove web stranice.