Image default
INTERVJU

Milorad Mandić Manda

Milorad Mandić Manda u intervjuu za RasinaPress.Info na Goču govori otvoreno i iskreno.

INTERVJU

Kako vidite stanje u srpskoj kulturi?

– Moja generacija je navikla na stalnu borbu za očuvanje jezika i kulture. Nije prvi put da je teško. Kultura je prva na udaru jer mi nemamo dovoljno novca da napravimo predstavu ili film. Borimo se da ne dođe do zastoja u realizaciji ideja.  Tolika je kriza da naši gledaoci nemaju više ni za te karte, koje su, inače, daleko ispod cene. Nećemo dozvoliti da kultura strada. Snalazićemo se i boriti.

Tajna uspeha?
– Kao čovek i kao glumac moram da budem iskren i otvoren, nema tajni, nema skrivenih namera. Biti licemer u ovom poslu je katastrofa.

Životna uloga koja je ostavila na Vas snažan utisak?
– Ispunjuju me neke generacijske uloge koje sam odigrao kao što su uloga u predstavi ’Klasni neprijatelj’ u Pozorištu Boško Buha, a onda i uloga u filmu ’Lepa sela lepo gore’.

Dozvoljavate li da zbog posla porodica trpi?

-Ne, nikada. Porodica prati ono što ja radim, jer oni su moji najverniji navijači i kritičari. Svi su provodili dane i dane samnom u pozorištu , na snimanju filmova i na televizijskim emisijama. Pored glume to je ujedno i moje najveće zadovoljstvo. Trudio sam se da ih vaspitavam onako kako su moji roditelji mene vaspitavali.  Nastojao sam da budem tu kada su bili na velikim prekretnicama u svom odrastanju.

Najznačajnije priznanje i najveće dostignuće ?

– Najveće priznanje je aplauz i to je sve. Aplauz je umetniku isto što i mladiću osmeh njegove voljene. Najveće dostignuće u životu su naravno moja deca.

Životni moto?

– Ništa nas ne sme iznenaditi.

AUTOR: Davor Jovanović

Povezane vesti

ŽELJKO SAMARDŽIĆ

Administrator

SUZANA MANČIĆ

Administrator

HARI MATA HARI

Administrator

Ostavite komentar

* Koristeći ovaj obrazac, slažete se sa skladištenjem i rukovanja vaših podataka od strane ove web stranice.