Image default
AGRAR TRSTENIK

Održan 13. Međunarodni poljoprivredni sajam

U Stopanji je održan 13. međunarodni poljoprivredni sajam. Ovaj sajam predstavlja jedan od najznačajnijih agrarnih događaja u Opštini Trstenik i okolini.

Sajam je otvorio državni sekretar ministarstva poljoprivrede , vodoprivrede i šumarstva, Velimir Stanojević koji je izjavio da je cilj da se obnovi mehanizacija na srpskom selu, stočni fond i preradjivački kapacitet.

Direktor poljoprivrednog sajma u Stopanji Vladimir Živanović je istakao da je sajam iz godine u godinu sve bolji a da je cilj sajma da se da vetar u leđa poljoprivrednicima kao I da je ove godine prisutno 127 izlagača iz zemlje i inostranstva iz oblasti semenske robe, rasadnog materijla, zaštitnih sredstva, navodnjavanja mehanizacije kao i osiguravajućih kuća.

Predsednik Opštine Trstenik, Aleksandar Ćirić je istakao da je Trstenik opština voćarstva, vinogradarstva i kalemarstva i poljoprivrednih gazdinstava. Modernu proizvodnju vidi u ukrupnjavanju zemljišta i upotrebi savremene tehnologije.

Stopanja sa okolinom do Trstenika i Kruševca predstavlja dobar centar povrtarstva, gde ima mnogo ozbiljnih proizvođača, koji su željni znanja i informacija. Poljoprivredni sajam se organizuje sa željom da privuče što veći broj zainteresovanih strana i postane servis svima koji žele da se na ozbiljan način bave agrarnom delatnošću sve u cilju bolje razmene informacija i znanja iz oblasti povrtaske proizvodnje.

Partneri sajma u Stopanji, ove godine su bili Privredna komora Srbije, Regionalna privredna komora rasinskog okruga, opština Trstenik, Zadružni savez Srbije i Mesna zajednica Stopanja.

Naredne godine za izlaganje poljoprivrednog materijla, mehanizacije i proizvoda za prehranjivanje i održavanje poljoprivrednih kultura izdvojiće se dva dana.

Povezane vesti

Od čega zavisi cena poljoprivrednog zemljišta?

Administrator

Zašto su poljoprivredne penzije toliko niske?

Administrator

Gazde otimaju minimalac radnicima kojima je drzava uplatila

Administrator

Ostavite komentar

* Koristeći ovaj obrazac, slažete se sa skladištenjem i rukovanja vaših podataka od strane ove web stranice.