Image default
AGRAR TRSTENIK

Održan 13. Međunarodni poljoprivredni sajam

U Stopanji je održan 13. međunarodni poljoprivredni sajam. Ovaj sajam predstavlja jedan od najznačajnijih agrarnih događaja u Opštini Trstenik i okolini.

Sajam je otvorio državni sekretar ministarstva poljoprivrede , vodoprivrede i šumarstva, Velimir Stanojević koji je izjavio da je cilj da se obnovi mehanizacija na srpskom selu, stočni fond i preradjivački kapacitet.

Direktor poljoprivrednog sajma u Stopanji Vladimir Živanović je istakao da je sajam iz godine u godinu sve bolji a da je cilj sajma da se da vetar u leđa poljoprivrednicima kao I da je ove godine prisutno 127 izlagača iz zemlje i inostranstva iz oblasti semenske robe, rasadnog materijla, zaštitnih sredstva, navodnjavanja mehanizacije kao i osiguravajućih kuća.

Predsednik Opštine Trstenik, Aleksandar Ćirić je istakao da je Trstenik opština voćarstva, vinogradarstva i kalemarstva i poljoprivrednih gazdinstava. Modernu proizvodnju vidi u ukrupnjavanju zemljišta i upotrebi savremene tehnologije.

Stopanja sa okolinom do Trstenika i Kruševca predstavlja dobar centar povrtarstva, gde ima mnogo ozbiljnih proizvođača, koji su željni znanja i informacija. Poljoprivredni sajam se organizuje sa željom da privuče što veći broj zainteresovanih strana i postane servis svima koji žele da se na ozbiljan način bave agrarnom delatnošću sve u cilju bolje razmene informacija i znanja iz oblasti povrtaske proizvodnje.

Partneri sajma u Stopanji, ove godine su bili Privredna komora Srbije, Regionalna privredna komora rasinskog okruga, opština Trstenik, Zadružni savez Srbije i Mesna zajednica Stopanja.

Naredne godine za izlaganje poljoprivrednog materijla, mehanizacije i proizvoda za prehranjivanje i održavanje poljoprivrednih kultura izdvojiće se dva dana.

Povezane vesti

Krkobabić: Selo bez zadruge je kao tiganj bez drške

Administrator

Gazde otimaju minimalac radnicima kojima je drzava uplatila

Administrator

Svaki punoletni građanin dobiće 100 evra pomoći od države

Administrator

Ostavite komentar

* Koristeći ovaj obrazac, slažete se sa skladištenjem i rukovanja vaših podataka od strane ove web stranice.