Image default
KRUŠEVAC

Otvoreno Jedinstveno upravno mesto

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić otvorio je Jedinstveno upravno mesto u Kruševcu, tako da će građani u tom gradu sada moći na jednom mestu, brže i efikasnije da završe poslove koje imaju sa upravom.

Ružić je na otvaranju rekao da je ovo sedmo po redu Jedinstveno upravno mesto u Srbiji, koje je otvoreno uz podršku Ministarstva.

“Jedinstveno upravno mesto kao koncept predstavlja još jedan korak dalje ka cilju kojem težimo – da građanima susret sa upravom učinimo još prijatnijim, da se usluge pružaju građanima na profesionalniji i brži način, i da građane ne maltretiramo da idu od institucije do institucije da završavaju poslove, već to obave, kao ovde u Kruševcu, na jednom mestu”, rekao je Ružić.

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, navodi se u saopštenju, podržalo je adaptaciju prostora i formiranje Jedistvenog upravnog mesta u Kruševcu sa 5,5 miliona dinara u okviru Programa „Uspostavljanje jedinstvenog upravnog mesta u jedinicama lokalne samouprave i gradskim opštinama”.

Navodi se da je Ministarstvo pokrenulo ovaj Program 2018. godine, kada je sa 52 miliona dinara kao pilot projekat podržano osam lokalnih samouprava u otvaranju Jedinstvenog upravnog mesta.

Podršku gradovima i opštinama u otvaranju Jedinstvenog upravnog mesta Ministarstvo je nastavilo u 2019. godini, kada je podržalo još šest gradova i opština sa ukupno 45 miliona dinara.

AUTOR: RTS

Povezane vesti

Marko Mišković podneo ostavku

Administrator

Dežurna apoteka za hitne slučajeve

Administrator

Oglas uzburkao javnost

Administrator

36 komentari

Ostavite komentar

* Koristeći ovaj obrazac, slažete se sa skladištenjem i rukovanja vaših podataka od strane ove web stranice.