Image default
AGRAR ALEKSANDROVAC

Srpski sok i vino od kupine oduševili na sajmu u Šangaju

Srpske kompanije privukle su veliki pažnju inostranih distributera na nedavno održanom Kineskom međunarodnom uvoznom sajmu China International Import EXPO-CIIE u Šangaju. Jedna od njih je kompanija Vino Župa iz Aleksandrovca, koja uspšeno posluje u Srbiji od davne 1956. godine.

Iz Kine nose samo pozitivne utiske, a ovaj, kao i druge slične sajmove vide kao šansu da uvek nauče nešto novo, ali i ostanu u trci sa konkurencijom koja je neumorna.

– Pre svega bih se zahvalio Privrednoj Komori Srbije na pozivu za sajam i organizaciji koja je zaista bila za svaku pohvalu. Šangaj i sama Kina su zaista impozantni. Neverovatno je koliko su u svakom pogledu napredovali i koliko i dalje imaju želje za inovacijama i novitetima. CIIE je definitivno jedan od najvećih ako ne i najveći sajam na svetu. Broj izlagača a i posetioca je bio ogroman i mislim da je ispunjen cilj sajma, a to je da dođemo u dodir kako sa što većim brojem potencijalnih partnera, tako i do samih potrošača – kaže  Aleksandar Gogić iz preduzeća Vino Župa.

Na štandu kompanije Vino Župa našli su se sokovi i vina iz njihove bogate ponude, a pravo otkriće za Kineze i goste sajma bila je kupina.

– Na sajmu CIIE predstavili smo svoje sokove i vina. Svi proizvodi su izazvali veliku pažnju, a naročito sok i voćno vino od kupine kojima su bili oduševljeni. Svest da su kupine izuzetno zdrave za organizam kao i njihov ukus bili su dobitna kombinacija. Iako su proizvodi kompanije Vino Župa već prisutni u Kini, širenje prisustva na ovako velikom tržištu uvek je izaov – kaže  Aleksandar Gogić iz preduzeća Vino Župa.

A osim Kine, Vino Župa uspešno osvaja i druga svetska tržišta, pa se njihovi proizvodi mogu naći na gotovo svim kontinentima.

– Koliko god se kinesko tržište činilo velikim, zaista je izazov pronaći svoje mesto na njemu – konkurencija je ogromna u svim segmentima a i sami Kinezi rade na kopiranju svega sto je dobro sa Zapada. Generalno smo zadovoljni samim izlaganjem i ostvarenim kontaktima, a s obzirom da smo već prisutni na kineskom tržištu, sigurni smo da ćemo uspeti da se posle sajma jos više probijemo – kaže  Aleksandar Gogić iz preduzeća Vino Župa.

Posle sajma u Šangaju, sledi osvajanje novih tržišta.

– Kroz svoje dugogodišnje poslovanje i saradnju došli smo do skoro svih krajeva sveta. Pored evropskih zemalja gde redovno izvozimo sve naše proizvode (sokove, kaše i koncentrate, vina…), ima nas i u Rusiji, Americi i Australiji.

– Posle Šangaja i dalje idemo krupnim koracima napred, definitivno vidimo šansu za osvajanje novih tržišta, jer su naši proizvodi svuda prihvaćeni sa velikim oduševljenjem. U 2018. godini smo već predstavili zaista veliki broj novih ukusa i proizvoda, a trudicemo se da i u naredom periodu, u skladu sa razvojem tržišta, i dalje budemo prisutni sa novitetima – kaže Gogić.

Preduzeže Vino Župa osnovano je 1956. godine, a privatizovano 2002-2003, kada je postala akcionarsko društvo. Kompanija se bavi preradom svežeg voća i proizvodnjom voćnih kaša i koncentrata. proizvodnjom voćnih sokova, marmelada, sirća, vina, jakih alkoholnih pića… Trenutno imaju oko 500 zaposlenih, a premašuju i cifru od 700 proizvoda iz redovnog asortimana. Kako kaže Gogić, tajna uspšnog poslovanja pre svega se krije u kvalitetu.

– Trudimo se da, ma koliko bili pod pritiskom konkurencije, održimo renome koji je firma gradila kroz svoje dugogodišnje postojanje i zadovoljimo svoje potrošače odnosom cene i kvaliteta – zaključuje on.

Izvor: e-Kapija

Povezane vesti

Upozorenje građanima da ne šalju lične podatke SMS porukama

Administrator

Kontakt centar za podnošenje prijava inspekcijama

Administrator

Dodeljena priznanja za najuspešnije privrednike u 2018. godini

Administrator

Ostavite komentar

* Koristeći ovaj obrazac, slažete se sa skladištenjem i rukovanja vaših podataka od strane ove web stranice.