Image default
AGRAR BRUS

Sweet Home planira širenje na nova trzista

Sweet Home iz Brusa planira u 2019. godini širenje na nova trzista. Tokom ove godine Sweet Home, sertifikovao se za preradu i prodaju organskih proizvoda u zemlje EU, a u toku je postupak za dobijanje sertifikata za primarnu organsku proizvodnju ali to je proces koji traje i ima svoju proceduru koja mora da se ispoštuje.

Sweet Home otkupljuje i prerađuje sve vrste voća, počev od jagode do jabuke. Ove godine su preradili oko 4.000 tona voća uz saradnju sa više od 1.000 koperanata širom Srbije. Trenutno izvoze na trzište EU, SAD-a i Australije.

Ove godine vlasnica Sweet Homa, Svetlana Miljković je nominovana za nagradu Udruženja poslovnih žena Srbije „Žena zmaj nad zmajevim”, a koju ovo udruženje dodeljuje povodom dve decenije postojanja.

Iako je 2018. godina bila teška , Ovo je jedna od najtežih godina u poslednjih 30 za prerađivače i proizvođače, jer su pogođene skoro sve vrste voća a razlog tome su hiperprodukcija, veliki rod voća u celoj Evropi, izuzev kajsije što je uticalo na jako niske cene na inotržistu. No I ored toga, kompanija Sweet Home iz Brusa je jedan deo novca investirala je u novu opremu.

Povezane vesti

Zašto su poljoprivredne penzije toliko niske?

Administrator

Dodeljena priznanja za najuspešnije privrednike u 2018. godini

Administrator

Krkobabić: Selo bez zadruge je kao tiganj bez drške

Administrator

4 komentari

Ostavite komentar

* Koristeći ovaj obrazac, slažete se sa skladištenjem i rukovanja vaših podataka od strane ove web stranice.